Β’ Συνάντηση των Μεταπτυχιακών Φοιτητών Δημοσίου Δικαίου 12 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

O Όμιλος «Αρ. Μάνεσης» προγραμματίζει άμεσα τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Ι. Στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας (4χλμ. από το Καρπενήσι) :
Α) Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010, πρωί και απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η Β’ Συνάντηση των Μεταπτυχιακών Φοιτητών Δημοσίου Δικαίου Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στην οποία θα παρουσιαστούν εισηγήσεις των φοιτητών με θέματα σχετικά με το Πρόγραμμα των δύο Μεταπτυχιακών. Τα ειδικότερα θέματα θα ανακοινωθούν προσεχώς στο blog του Ομίλου

Β) Την επομένη, το πρωί (Σάββατο 13.03.2010) Συνάντηση Μελών και Φίλων του Ομίλου για ανοικτή συζήτηση πάνω σε επίκαιρα θέματα Συνταγματικού Δίκαιου μετά από σύντομες εισηγήσεις σχετικά με :
α) τον δικαστικό έλεγχο της συνταγματικότητας της οικονομικής πολιτικής, β) τη συνταγματικότητα της αναγνώρισης δικαιωμάτων πολιτικής συμμετοχής στους αλλοδαπούς (δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού) γ) συμμετοχή της Βουλής στη διοικητική διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων και δ) ό,τι άλλο συνταγματικό ζήτημα ήθελε εν τω μεταξύ προκύψει .
Επισυνάπτεται κατάλογος ξενοδοχείων για κρατήσεις δωματίων σε ξενώνες και καταλύματα.
Αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων θα ανακοινωθεί μόλις ετοιμαστεί .
Σημειώνεται ότι στον οικισμό Κορυσχάδες μπορεί κανείς να ασκηθεί σε χειμερινά αθλήματα, όπως το σκι, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για άσκηση τοξοβολίας και ιππασίας (!).



ΙΙ. Το ΙΒ’ ετήσιο Συμπόσιο του Ομίλου θα έχει φέτος πανηγυρικό χαρακτήρα. θα είναι αφιερωμένο στην προσωπικότητα του Αλέξανδρου Σβώλου και θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα και στο Μοναστήρι, γενέτειρα το μεγάλου συνταγματολόγου, 21-23 Μαΐου.
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τη διαμονή θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: